همه چیز درباره نگهداری ترشی در ظروف پلاستیکی
ترشی یکی از خوشمزهترین مخلفات سفرههای ایرانیه که معمولاً توی خونهها به صورت دستی درست میشه. اما وقتی بحث نگهداری ترشی وسط میاد، یکی از سوالای پرتکرار اینه که: «میتونیم ترشی رو توی ظرف پلاستیکی نگه داریم یا نه؟» تو این مقاله قراره کامل به این موضوع بپردازیم و ببینیم استفاده از ظروف پلاستیکی برای ترشی خوبه یا دردسر درست میکنه!
آیا پلاستیک برای نگهداری ترشی مناسبه؟
ظروف پلاستیکی توی خیلی از خونهها پرکاربردن چون سبک، ارزون و قابلدسترسن. اما وقتی پای مواد اسیدی مثل ترشی وسط میاد، باید حواسمون بیشتر جمع باشه. ترشیها معمولاً حاوی سرکه و نمک هستن که خاصیت اسیدی بالایی دارن و ممکنه با بعضی از انواع پلاستیک واکنش بدن.
چه خطراتی ممکنه وجود داشته باشه؟
واکنش شیمیایی:
بعضی از پلاستیکها ممکنه با اسید ترشی واکنش نشون بدن و مواد شیمیایی مضری رو وارد ترشی کنن. این مواد ممکنه برای بدن مضر باشن، مخصوصاً در استفادهی طولانیمدت.
تغییر طعم و بو:
پلاستیکها ممکنه بو یا طعم ترشی رو تغییر بدن و حتی خودشون بوی نامطبوع بگیرن.
نفوذ نور و هوا:
بسیاری از ظروف پلاستیکی شفاف هستن و نور و هوا راحتتر به داخلشون نفوذ میکنه، که این موضوع باعث فساد زودتر ترشی میشه.
اگه بخوایم از پلاستیک استفاده کنیم، چه نکاتی رو باید رعایت کنیم؟
اگر مجبور شدی از ظرف پلاستیکی استفاده کنی، حتماً به نکات زیر دقت کن:
از پلاستیکهای با کیفیت و مخصوص مواد غذایی استفاده کن (که معمولاً علامت food grade دارن).
از ظروف تیره یا مات استفاده کن که نور مستقیم به ترشی نخوره.
ظرف باید درب کاملاً کیپ و بدون نفوذ هوا داشته باشه.
سعی کن فقط برای نگهداری کوتاهمدت ازش استفاده کنی، نه برای مدتهای طولانی.
بهترین گزینه برای نگهداری ترشی چیه؟
بدون شک بهترین انتخاب برای نگهداری ترشی، ظروف شیشهای هستن. شیشه نه با مواد غذایی واکنش میده، نه بو میگیره، و نه طعم ترشی رو عوض میکنه. تازه خیلی راحتتر هم تمیز میشه و ماندگاری ترشی توش بالاتره.
جمعبندی
اگه بخوای خیلی خلاصه بدونی:
ظرف پلاستیکی برای نگهداری طولانیمدت ترشی انتخاب خوبی نیست، ولی اگه چارهای نداشتی، باید حتماً از پلاستیکهای مخصوص مواد غذایی و با کیفیت استفاده کنی. در کل، ظروف شیشهای امنتر، سالمتر و مطمئنترن برای ترشیجات خوشمزهمون!
منبع: https://www.meysam-ii.com/
- ۰ ۰
- ۰ نظر